Goedkoop lenen zonder BKR

Veel mensen willen goedkoop geld lenen zonder BKR toetsing. Het probleem is echter dat financiële instellingen die bij het BKR zijn aangesloten, verplicht uw gegevens bij het BKR moeten opvragen. Het kan namelijk zijn dat uw kredietwaardigheid twijfelachtig blijkt te zijn, waardoor u niet zomaar een lening kunt afsluiten vanwege het risico voor de bank. Lenen met een BKR registratie is daarom niet zo eenvoudig.

Geld lenen zonder BKR toetsing kan echter wel. Het probleem is vaak echter dat dit niet bepaald goedkoop is. De kredietverstrekker wil immers dat u betaalt voor het risico dat zij loopt. Dit uit zich over het algemeen dus in een aanzienlijk hogere rente. Daarnaast is het, wanneer u inderdaad een negatieve BKR codering heeft, verstandig om uzelf af te vragen of het überhaupt verstandig is om te kiezen voor geld lenen zonder BKR toetsing. Het is namelijk al eens voorgekomen dat u een lening niet kon betalen en dat risico wilt u natuurlijk niet nog eens lopen.

Het is dus wel mogelijk om geld te lenen zonder BKR. U kunt bijvoorbeeld geld lenen zonder BKR met een BKR lening. Een dergelijke lening biedt u de mogelijkheid om zoveel mogelijk van uw openstaande leningen af te lossen. Het probleem met een BKR lening is echter wel dat de rente vrij hoog is.

Kortom: goedkoop geld lenen met BKR, een negatieve BKR registratie dus, is eigenlijk heel erg lastig. U betaalt immers een hogere rente, omdat de kredietverstrekker zo min mogelijk risico wil lopen en dus niet wil worden opgezadeld met een klant die zijn lening niet meer kan betalen.